Kortbij vakantie in de Belgische Ardennen

Vakantie naar de Ardennen
Als ik vrienden hoor vertellen naar waar ze op vakantie gaan, dan zijn de vakantiebestemmingen zeer divers maar bijna uitsluitend naar het buitenland. Toch koos ik voor een kortbij vakantie naar de Ardennen. Minder lang in de auto zitten en de natuurpracht is er niet minder om. Het aanbod van campings en vakantiehuizen in de Ardennen is zeer uitgebreid dus ik had meer dan keuze genoeg. Meestal is er vrij kort in de buurt wel het één of het ander te beleven. Geen extra uitgaven aan het huren van een auto want ik ben met mijn eigen auto, lekker makkelijk denk ik dan. In deze blog ga ik vertellen over twee uitstappen die ik in de Ardennen gedaan heb naar Bastogne en Bouillon, die me nog lang zullen bijblijven en waar ik van genoten heb.
 
Op de eerste plaats geniet ik in de Ardennen van de simpele maar mooie dingen die het leven er te bieden heeft, mooie uitzichten, de rust en de gewoonte die de dorpsbewoners hebben om tegen elke voorbijganger "bonjour" te zeggen. In mijn vakantiehuis ging ik online op zoek naar enkele uitstappen, het aanbod was heel divers dus ik vroeg me af wat ik de moeite zou vinden om te gaan bezichtigen?Online werden Bastogne en Bouillin aangeraden om zeker eens te bezoeken. Rekening houdende met het feit dat geschiedenis mij vroeger niet echt kon boeien was het af te wachtten of de twee uitstappen zouden meevallen.
 
Vanuit mijn vakantiehuis in Durbuy vertrok ik naar Bastogne Barracks voor de eerste uitstap. Het is vanuit Durbuy een uurtje rijden. Het is een museum gewijd aan de slag van de Ardennen en word beheerd door vrijwilligers van het leger. Deze mensen doen dit met hart en ziel en dat merk je eraan. Er moet geen inkom betaald worden, maar een kleine gift om dit stukje geschiedenis te kunnen blijven behouden word in dank aangenomen. Het museum is de moeite waard en de enorme verzameling aan legervoertuigen en wapens van toen maken dat dit geen saai museumbezoek word, maar dat je als het ware word meegenomen in de tijd van WO 2. De eerste uitstap was dus een echte meevaller.
 
De tweede uitstap was naar het kasteel van Bouillon, ook dat is een uurtje rijden vanuit Durbuy maar daar was ik als kind al geweest dus dat wilde ik zeker nog eens bezoeken. Ik wist nog dat het kasteel mij reusachtig leek als kind en de roofvogelshow herrinerde ik me ook nog. Het was toen dat ik voor de eerste keer zo immens ver had kunnen kijken over het landschap, niet zomaar dat het online word aangeprezen om zeker te bezoeken. Het bijna 1000 jaar oude kasteel bied de kans om prachtige panoramas te zien die een blijvende indruk op je nalaten en de constructie van het kasteel is indrukwekkend! Verhalen over kruisridders en de middeleeuwen,hier kan je je zo voorstellen hoe het leven er toen uitzag, ik vind dit veel educatiever dan een saaie geschiedenisles. Een bezoek aan de roofvogelschow maakte het bezoek aan het kasteel van Bouillon helemaal fenomenaal. Zowel nu als toen heb er echt van genoten.
 
De twee uitstappen liggen een uur van het vakantiehuis in Durbuy waar ik verbleef, het was zeker de moeite om ze beiden tijdens mijn vakantie te bezoeken. Het vakantiehuis dat ik had gekozen heeft voor mij veel pluspunten en de omgeving is er ronduit prachtig. Vanuit het loungegedeelte van het vakantiehuis had ik een fenomenaal uitzicht over de Ourthe, de vallei en de bossen. De buitenjacuzzi en sauna gaven een enorm luxe gevoel en het was dan ook niet moeilijk om er heerlijk te ontspannen. Vanuit het vakantiehuis kon ik direct in de kano stappen om een tochtje over de Ourthe te maken. Omdat er nog veel meer dingen korterbij de vakantiewoning te beleven vallen staat het nu al vast dat ik tijdens de herfstvakantie de omgeving verder ga ontdekken. 
 

Dit is het prachtige vakantiehuis dat ik gehuurd had en geef toe, als je dat ziet begin je zelf toch ook al te dromen, niet?